Чăваш чĕлхи вĕрентекенĕ – иккĕмĕш

Республикaра "Чи лайaх тaван чeлхе вeрентекенe" конкурс иртнe. Унта район чысне Шaмaршaри пeтeмeшле пeлÿ паракан вaтам шкулта чaваш чeлхипе литературин вeрентекенe Людмила Семенова хÿтeленe.

Конкурса 10 вeрентекен хутшaннa. Пурe тaватa номинаци витeр тухса Людмила Алексеевна иккeмeш вырaн йышaннa, "Манaн педагогикaри тeп шухaш" ятпа çырнa эссен çeнтерÿçи пулса тaнa.

Пултаруллa та aста вeрентекен нумай çул хушши шкулта ачасене чaваш чeлхине юратма, хисеплеме вeрентет. Чун-чeрипе хaйeн eçне юратаканскер, тaван чeлхе – чи илемлe чeлхе пулнине вeренекенсем патне çитерме тaрaшать. Хамaр халaхaн йaла-йeркине, aс-хакaлне вeрентесси çине те пысaк тимлeх уйaрать. Чaваш халaх юррисене те юрлама хaнaхтарать вaл. Вaл «Виçпÿрт çеçкисем» ачасен фольклор ушкaнне йeркелесе пырать.

Людмила Семенова пек чaвашлaха парaннa çынсем пулсан пирeн чeлхе пeтмессе шанас килет, халaхaмaрaн йaла-йeрки те манaçа тухмe.

А.НИКОЛАЕВ.

13 апреля 2013